Hírek

Sajtóközlemény

Summary

A Búzavirág Alapítvány a mai napon zárja Vámosújfaluban az Európai Unió Területfejlesztési Operatív Programja keretében finanszírozott projektjét, melynek célja a Búzavirág Alapítvány nappali ellátásának infrastruktúra-fejlesztése, valamint támogató szolgálat létrehozása.
A Búzavirág Alapítvány célja a sérült személyek minél önállóbb életvitelének és foglalkoztatásának elősegítése, támogatása, annak érdekében, hogy a társadalom teljes értékű tagjaivá válhassanak. Az elnyert 79,5 millió forintos támogatásból elkészült a 40 fő fogyatékos személyt ellátó nappali ellátásunk épületének nyílászáró-cseréje, külső hőszigetelése, új kondenzációs gázkazán elhelyezése, valamint napelem-rendszert építettünk ki a megújuló energia felhasználására. Mindezek eredményeképpen jelentős energia-megtakarítást értünk el, az elmúlt tél rezsiválsága ellenére sem kellett a szolgáltatást szüneteltetni, a fogyatékos személyek nappali ellátása zavartalanul tudott működni.
Emellett a projekt lehetőséget adott támogató szolgálat létrehozására is, ehhez 60 m2 épületbővítést hajtottunk végre, valamint beszereztünk és akadálymentesítettünk egy 9 személyes mikrobuszt a támogató szolgálat számára. A támogató szolgálat célja a fogyatékos személyek önálló életvitelének támogatása a saját lakókörnyezetükben, ill. speciális szállításuk.

A támogató szolgálat működését 2022. májusban 4 munkatárssal megkezdtük. A szolgáltatásban a projekt zárásakor 26 súlyos fogyatékossággal élő személy részesül, évi 7000 szolgáltatási órával. Célcsoportunk a Sárospatak környéki kistelepülések fogyatékossági támogatásra jogosult lakói.

Köszönjük az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatását!

Vámosújfalu, 2023. szeptember 28.

Németh Márta
intézményvezető

Hírek

Még szintén kedvelheted...